02

سپتامبر
2020

مهاجرت به کانادا از خاورمیانه

Posted By : کاناداهوم/ 139

مهاجرت به کانادا از خاورمیانه

۱۱ شهریور ۱۳۹۹

اخبار, اخبار مهاجرت در

اگر کاناداهوم را دنبال می کنید حتما اهل ایران، فارسی زبان و ساکن منطقه خاورمیانه هستید. شاید هم از جمله همراهان گرامی کاناداهوم در امارات باشید و قصد مهاجرت به کانادا از امارات را دارید. امروزه بسیاری از اهالی خاورمیانه مایل به مهاجرت به کانادا هستند؛ حتی ساکنین امارات متحده عربی که یکی از پیشرفته ترین کشورهای منطقه است هم مهاجرت به کانادا را در اهداف خود دارند. سلامت همگانی، استاندارد آموزش بالا در سطح جهانی و فرصت های شغلی از جمله دلایل مهاجرت اهالی خاورمیانه به کاناداست.
خاورمیانه ای ها معمولا از طریق کاری و به عنوان کارگر ماهر یا اسکیاد ورکر به کانادا مهاجرت می کنند چرا که کانادایی ها برای جبران کمبود نیروی کار خود به مهاجرین ماهر نیاز دارند. از این رو اکثر کسیرهای مهاجرت کاری کانادا متقاضیانی را در اولویت قرار می دهد که سابقه کار دارای مهارت دارند. کارگران ماهر یا اسکیلدورکرها بر اساس عواملی نظیر سن، تحصیلات، سطح تحصیلات و سطح تسلط بر زبان رتبه بندی می شوند. سطح زبان انگلیسی یا فرانسه بسیاری از افراد که قصد مهاجرت به کانادا دارند حتما بالاست. تسلط بر یکی از این دو زبان یا چه بهتر بر هر دو مزیت بالایی برای این دسته از مهاجرین به ویژه از طریق سیستم اکسپرس انتری به شمار می آید.
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری
گفتنی است سیستم سیستم اکسپرس انتری سیستمی برای مهاجرت به کانادا است که در سه دسته ی کارگر ماهر فدرال، مشاغل دارای مهارت و تجربه ی کانادایی از سراسر جهان بر پایه ی امتیازات و معیارها مهاجر جذب می کند. کاندیدها بر اساس امتیازی که در سیستم جامع رتبه بندی دارند دسته بندی می شوند؛ این سیستم به کاندیدها بر اساس تسلط بر زبان انگلیسی یا زبان فرانسوی (دو زبان رسمی کانادا)، سن، تحصیلات و سابقه کار امتیازدهی می کند. برای کاندیدهایی که بالاترین امتیاز را داشته باشند به تناوب برگزاری پذیرش ها یک ITA (یک دعوتنامه برای تقاضا جهت اقامت دائم) صادر می شود. 
از سوی دیگر، مسیر مهاجرتی موسوم به Foreign Skilled Worker Program (FSWP) بیشتر مناسب متقاضیانی است که تا به حال در کانادا زندگی نکرده اند. اگر واجد شرایط برنامه FSWP باشید خواهید توانست پروفایل اکسپرس انتری بسازید. باید در یکی از آزمون های معتبر انگلیسی یا فرانسه شرکت کنید و مدارک تحصیلی تان معادل یابی شود. همه متقاضیان حاضر در صف انتظار اکسپرس انتری برای پروفایل خود امتیازی در سیستم جامع رتبه بندی یا CRS دریافت می کنند. دولت کانادا هر دو هفته یک بار متقاضیانی را که بالاترین امتیاز را دارند از صف انتظار اکسپرس انتری بیرون می کشد و از آنها دعوت می کند تقاضای خود را برای اقامت دائم کانادا ارائه کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه مهاجرت استانی
برنامه مهاجرت استانی کانادا از زمانی که در دهه 90 رونمایی شد تا کنون رشد فزاینده ای داشته است و هم اکنون بعد از سیستم اکسپرس انتری فدرال شاهراه اخذ اقامت دائم کارگران ماهر خارجی است. برنامه مهاجرت استانی یا به اختصار PNP به 9 استان و ناحیه کانادا اجازه می دهد تا مطابق با نیازهای بازار کار خود تعداد معینی مهاجر را انتخاب کنند. جالب است بدانید کبک تنها استان کانادا است که در برنامه مهاجرت استانی شرکت ندارد. بلکه طبق قراردادی دو جانبه با دولت فدرال خودش مهاجران کاری/اقتصادی را انتخاب می کند.
در سال 1996 بود که برنامه مهاجرت استانی کانادا معرفی شد. طی سه سال گذشته 213000 نفر از این طریق به کانادا مهاجرت کرده اند. می بینیم که برنامه مهاجرت استانی بسیار فعال است. دلیل آن هم واضح است. کانادا با پیری جمعیت روبرو است. نرخ زاد و ولد پایین آمده است و کمبود نیروی کار هم مزید بر علت شده است. این وضع به ویژه در استان های کوچک تر بیشتر نمود دارد چرا که بومیان این استان ها به سایر شهرها و استان های کانادا کوچ می کنند. 
نحوه کار برنامه مهاجرت استانی
اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا به هر یک از این 9 استان تعداد معینی مهاجر را تخصیص می دهد تا آنها را برای اقامت دائم انتخاب کنند. مجموعا 9 استان و دو منطقه کانادا در این برنامه شرکت دارند. هر یک از آنها یک مسیر کهاجرتی تقویت شده دارد که متقاضیان داخل سیستم اکسپرس انتری فدرال را هدف می گیرد. دولت کانادا طی پذیرش های متوالی از متقاضیانی که بالاترین امتیاز را دارند برای تقاضا جهت اقامت دائم دعوت به عمل می آورد. علاقه مندانی که مایل هستند از طریق برنامه مهارت استانی به کانادا مهاجرت کنند می بایست در گام نخست تمایل خود را اعلام کنند و یا به بیان دقیق تر پروفایل Expression of Interest خود را به استان مربوطه ارائه کنند.
سابقه مهاجرت خاورمیانه ای ها به کانادا
اولین موج مهاجرت از منطقه خاورمیانه به کانادا در سال 1882 از سوریه و لبنان آغاز شد. در حال حاضر صدها هزار کانادایی از تبار خاورمیانه ای در کانادا زندگی می کنند. با اینکه کرونا همچنان یکه تازی می کند اما کانادا به رسیدگی به درخواست های اقامت دائم ادامه می دهد. استقبال مهاجران برای ترمیم اقتصاد کانادا در دنیای پساکرونا نقشی کلیدی ایفا می کند. در واقع کانادا قصد دارد تا پایان سال 2022 از بیش از یک میلیون مهاجر استقبال کند.
ریشه دواندن در کانادا
مهاجران ایرانی، عرب و خاورمیانه ای می توانند دوست و آشنا پیدا کنند، جذب بازار کار و نهایتا جامعه کانادا شوند. در کانادا کلیساها، صومعه ها و مساجد بسیاری وجود دارد که برخی از آنها ظرف یک قرن اخیر ساخته شده اند. اولین کلیسای اردوتکس قبطی در سال 1965 و اولین مسجد کانادا موسوم به مسجد الرشید نیز در سال 1938 در شهر ادمنتن ساخته شد. علاوه بر این، می توان از طریق فیسبوک و شبکه های اجتماعی با خاورمیانه ای های سراسر کانادا ارتباط برقرار کرد. 

5
/
5
(
1

vote
)

به خدمات اخذ ویزای تحصیلیبورسیهاخذ اقامت دائم نیاز دارید؟

فرم ارزیابی تکمیل کنید!

مطالب مرتبط:
مزیت بی سابقه مهاجرت برای استان های کانادا
کرونا بر آتش اشتیاق علاقه مندان مهاجرت به کانادا دمیده است
مهاجرت به کانادا؛ کجا در آزمون زبان انگلیسی شرکت کنیم؟
مهاجرت به کانادا از طریق مشاغل بخش تکنولوژی
سه برابر شدن نرخ مهاجرت به کانادا در ماه می
مهاجرت به کانادا بعد از کرونا؛ پدیده ای همچنان ارزشمند
مهاجرت به کانادا در سال ۲۰۲۰؛ سالی پربار برای مسیرهای استانی و منطقه ای
اکثریت کانادایی ها: جذب مهاجر آنقدرها هم زیاد نیست
فرمولی برای جذب مهاجران به مناطق کوچک کانادا
طی یک نظرسنجی جدید مشخص شد: حمایت اکثر کانادایی ها از افزایش مهاجران

۱۱ شهریور ۱۳۹۹